Автоматика/ задвижване за индустриални секционни врати VIS

Порталите, използвани в индустриалните сгради са предназначени за преминаване не само на хора, но и на тежки, обемни товари, понякога дори на тежкотоварни превозни средства. Една масивна конструкция от такъв тип не би могла да се отваря и затваря ръчно. За целта нашата компания има готовност да инсталира във всеки обект подходящ клас автоматика за индустриални врати, която да улесни придвижването на тежкото крило.

Характеристики и предимства на нашите продукти

Техническите средства за автоматизация на индустриална врата от серия VIS са с максимално изгодни цени, предвид отличните им характеристики. Серията е продукт на италианската компания LIFE Home Integration, който е доказателство за ефективно реализиране на последните технически иновации. Тя отговаря и на най-специфичните изисквания в дадената индустриална област.

Производството на продуктите включва употребата на висококачествени суровини, за да отговори и най-взискателните стандарти за качество. Производствените и складови бази се нуждаят от задвижващи механизми, способни да устоят на всякакви агресивни механични и атмосферни въздействия. Голямото натоварване, което оказва върху задвижващите механизми тежкото крило, е взето под внимание.

Автоматичните задвижвания са проектирани по такъв начин, че да бъдат експлоатирани за дълъг период от време. Те не подлежат на деформация вследствие на механични и метеорологични външни влияния. Двигателят, отговорен за движението на вратата, е специално разработен за работа с индустриални секционни врати.

Системата за освобождаване е лесна за управление и интуитивна, а нейното прикачване към първоначалното положение става автоматично. Двата вида предавки и верига, които съдържа задвижващият механизъм създават висока надеждност и фин акустичен комфорт. Автоматичното движение при отваряне и затваряне няма да повиши нивата на шум в промишлената зона.

Системата за автоматизиране на процесите по задвижване на вратите със секционна конструкция съдържа енкодер, който регистрира наличието на човек или предмет в зоната, където е разположена вратата. Енкодерът подава сигнал към електронен централен блок, инсталиран външно или към борда за евентуалното наличие на препятствие по време на движение.

С помощта на енкодера се осигурява безопасно преминаване и защита на хората и предметите, намиращи се в непосредствена близост до траекторията, по която се движи тежката метална конструкция на крилото. Автоматизирането на една секционна врата помага да се избегнат случаите на нараняване и повреждане на продукцията вследствие на инциденти.

Корпусът на електромоторите VIS има структура, изградена от най-лекия метал – алуминий. Алуминият е предварително лят с цел да се постигне висока плътност, която да направи механизма високоустойчив на външни влияния и да бъде преодоляна евентуалната опасност от деформиране или намаляване срока на неговата употреба.

Задвижващият вал, както и цялата машина работят върху по-големи сачмени лагери с най-високо качество, което увеличава значително експлоатационния период на затварящото съоръжение. Алуминиевото покритие на задвижващите механизми не се нуждае от допълнителна антикорозионна обработка, тъй като този метал е естествено устойчив на подобно въздействие.

Италианската автоматика за секционни врати от конкретната серия на Life е иновативно решение, подходящо за портали с различна по големина и тежест конструкция. С помощта на алуминия, изграждащ неговата структура, механизмът е устойчив на корозия и запазва своя приятен външен вид за дълъг период от време.

Моделите VIS се характеризират със стилен дизайн, високо качество на материалите и устойчивост на интензивна употреба в продължение на десетки години. Не се колебайте, а поръчайте още сега висококачествените автоматика за секционна врата VIS от нашия сайт: Ironfence.bg.