Изработваме огради от ковано желязо на максимално достъпни цени. Те са предназначени за хората с най-високи изисквания по отношение визуални качества и здравина. Металните ограждения, изработени майсторски, притежават уникално автентично излъчване, несравнимо с нито едно модерно съоръжение. Една изящно изработена оградна система от въпросния вид, може да придаде очарование и достолепие на дори най-семплия имот.

Оградите, които създаваме от ковани железни пръти са подходящи както за частни имоти – къщи и вили, така и за обекти с търговско и административно предназначение. За тях е характерна комбинацията от естетика и висока износоустойчивост – двете основни качества, които модерният потребител очаква да получи.

С какво е различен този материал?

Терминът „Ковано желязо” идва от древността, когато нагорещеният метал е бил оформян със силата на ковашкия чук. Това е много сложен, бавен и изключително уморителен процес на металообработка, което е и фактор при определяне цената на този клас изделия. Времето и труда, необходими за създаване на ограда със сложна орнаментика, правят кованото желязо по-скъпо от декоративното.

Въпреки това, хората, способни да оценят безспорното майсторство в създаването на оградната конструкция, са готови да платят цената. Направените от ковано желязо огради добавят към естетическата стойност на имота, в който са поставени. Когато зад тях се показва красив двор с пъстра цветна градина, случайните минувачи разбират, че мястото е много специално.

Друга разлика между желязото - стандартното декоративно и кованото, е по-високата устойчивост на корозия на втория вид. Въпросният показател е особено валиден за нисковъглеродното желязо (0.04% въглерод). Обработката му изисква майсторски умения, но поради ниското процентно съдържание на водород, появата на ръжда е много по-малко вероятна.

Естествената здравина на ръчно кованите метални сплави позволява върху готовата ограда ковано желязо, независимо от нейната цена, да се приложи в по-малка степен антикорозионна защита и да се запази автентичното излъчване на метала. Когато желязото се кове ръчно, се забелязват дребни неравности, които добавят автентичност на готовото изделие.

Защо да заложите на точно такъв вид ограждение?

Причините да поискате от нас изработка на огради от желязо, изковани от опитната ръка на специалист са много. На първо място, една изящна ограда е визитката на един изграден с вкус дом. Чрез нея можете да покажете собствения си характер на естет и ценител на стилното и непреходното.

Готови сме да изпълним в срок всяка заявка за изработка на различни по площ и сложност ограждения от конкретната разновидност. Можем да изпълним дори дизайн, изготвен от вас самите, или такъв предоставен по снимков материал. Напълно възможно е също да създадем заедно уникални и неповторими модели на огради от ковано желязо, каквито светът все още не е виждал.

Здравината и дългият експлоатационен период на оградите, изработени от нас са аргумент, който няма да пропуснем да изтъкнем. Този вид съоръжения са практически вечни, като в процес на работа се нуждаят от минимални средства и усилия за поддръжка. Профилите разполагат с висока антикорозионна защита под формата на грунд и декоративни защитни бои.

Това ви дава пълната гаранция, че изграденото от нас ограждение няма да изгуби отличните си свойства под влияние на дъжда, студа или силното слънце. Декоративните покрития се нанасят посредством специални машини, осигуряващи плътност и равномерност на всеки повърхностен слой. В случай на изявено желание от ваша страна, металът може изкуствено да се патинира.

Какво ви предлагаме?

Освен изящно изработени огради от ковано желязо, ние ви предлагаме също коректност, комуникативност и способност да изпълним в срок всеки проект, независимо от неговите мащаби и сложност. Предлагаме също доставка на изработените изделия, както и професионален монтаж на цялото оградно съоръжение.

Когато оргадната система трябва да бъде монтирана върху бетонов фундамент, а такъв липса, ние ще се заемем отговорно и с неговото изграждане. Предмонтажните дейности се изпълняват съобразно високите изисквания за качество и безопасност. Същият маниер на действие използваме във всеки етап от своята работа.

В случай, че решите да се заемете лично с монтажа на оградата в имота си, ние ще ви окажем пълно съдействие, предоставяйки специално произведените за целта аксесоари и крепежи за сглобяване на системата. Вариантите на монтиране са два – чрез заварка и посредством използване на метална планка със самонарезен винт или болт с гайка за свързване на отделните компоненти.

Железните ограждения, произведени от нашата компания са направени от висококачествени материали, чиито характеристики и свойства са изцяло съобразени с климатичните условия по нашите географски ширини. В областите, където големите температурни амплитуди са често срещано явление, нуждата от специална металообработка е голяма.

Защитните покрития се избират така, че оградите да имат осигурен максимално дълъг експлоатационен живот. Прилагаме различни методи на боядисване и използваме различни лакови покрития, в зависимост от това дали дадена кована ограда ще бъде използвана в планински или морски район.

Повърхностният защитен слой, заедно с грунда се полагат след свързване на всички елементи на оградното съоръжение. Така се осигурява надеждна защита на свързващите звена – заварки, болтове и планки. Оградите, монтирани от опитните ни монтажни екипи са значително по-здрави и устойчиви на механично въздействие от тези, монтирани от самите клиенти.

Ще ви предложим изгодна цена за монтажа, за да не се налага да извършвате дейност, която ви е напълно непозната.