Гордеем се с факта, че можем да ви предложим едни от най-стилните модели на огради от ковано желязо, които ще бъдат перфектната рамка на добре поддържания ви имот. Този тип ограждения са предназначени за хората с най-високи изисквания по отношение на визуални качества и здравина.

Металните ограждения, изработени майсторски, притежават уникално автентично излъчване, несравнимо с нито едно модерно съоръжение. Една изящно изработена ограда от ковано желязо, може да придаде очарование и достолепие на дори най-семплия имот. Цената на тези конструкции се запазва висока, поради специфичните производствени технологии и висока естетическа стойност.

Оградите, които създаваме от ковани железни пръти са подходящи както за частни имоти (къщи и вили), така и за обекти с търговско и административно предназначение. За тях е характерна комбинацията от естетика и висока износоустойчивост – двете основни качества, които модерният потребител очаква да получи.

С какво е различен този материал?

Терминът „Ковано желязо” идва от древността, когато нагорещеният метал е бил оформян със силата на ковашкия чук. Това е много сложен, бавен и изключително уморителен процес на металообработка, което е и фактор при определяне цената на въпросния клас изделия. Времето и труда, необходими за създаване на ограда със сложна орнаментика, правят кованото желязо по-скъпо от декоративното.

Въпреки това, хората, способни да оценят безспорното майсторство в създаването на оградната конструкция, са готови да платят цената. Една добре изработена ограда от ковано желязо е с по-висока цена, но тя добавя към естетическата стойност на имота, в който е поставена. Когато зад нея се показва красив двор с пъстра цветна градина, случайните минувачи разбират, че мястото е много специално.

Друга разлика между желязото - стандартното декоративно и кованото, е по-високата устойчивост на корозия на втория вид. Въпросният показател е особено валиден за нисковъглеродното желязо (0.04% въглерод). Обработката му изисква майсторски умения, но поради ниското процентно съдържание на водород, появата на ръжда е много по-малко вероятна.

Естествената здравина на ръчно кованите метални сплави позволява върху готовата ограда от ковано желязо, независимо на какви цени се предлага, да се приложи в по-малка степен антикорозионна защита и да се запази автентичното излъчване на метала. Когато желязото се кове ръчно, се забелязват дребни неравности, които добавят автентичност на готовото изделие.

Защо да заложите на точно такъв вид ограждение?

Причините да поискате от нас изработка на огради от желязо, създадени от опитната ръка на специалист са много. На първо място, една изящна оградна система е визитката на един изграден с вкус дом. Чрез нея можете да покажете собствения си характер на естет и ценител на стилното и непреходното.

Готови сме да изпълним в срок всяка заявка за изработка на различни по площ и сложност ограждения от конкретната разновидност. Можем да изпълним дори дизайн, изготвен от вас самите, или такъв представен чрез снимков материал. Напълно възможно е също да създадем заедно уникални и неповторими като модели железни огради, каквито светът все още не е виждал.

Здравината и дългият експлоатационен период на оградите, изработени от нас, са аргумент, който няма да пропуснем да изтъкнем. Този вид съоръжения са практически вечни, като в процес на работа се нуждаят от минимални средства и усилия за поддръжка. Профилите разполагат с висока антикорозионна защита под формата на грунд и декоративни защитни бои.

Това ви дава пълната гаранция, че изграденото от нас ограждение няма да изгуби отличните си свойства под влияние на дъжда, студа или силното слънце. Декоративните покрития се нанасят посредством специални машини, осигуряващи плътност и равномерност на всеки повърхностен слой. В случай на изявено желание от ваша страна, металът може изкуствено да се патинира.

Какво ви предлагаме?

Освен изящно изработени железни огради, ние ви предлагаме коректност, комуникативност и способност да изпълним в срок всеки проект, независимо от неговите мащаби и сложност. Предлагаме също доставка на изработените изделия, както и професионален монтаж на цялото оградно съоръжение във вашия имот.

Когато оргадната система трябва да бъде монтирана върху бетонов фундамент, а такъв липса, ние ще се заемем отговорно и с неговото изграждане. Предмонтажните дейности се изпълняват съобразно високите изисквания за качество и безопасност. Същият маниер на действие използваме във всеки етап от своята работа.

В случай, че решите да се заемете лично с монтажа на оградата в имота си, ние ще ви окажем пълно съдействие, предоставяйки специално произведените за целта аксесоари и крепежи за сглобяване на системата. Вариантите на монтиране са два – чрез заварка и посредством използване на метална планка със самонарезен винт или болт с гайка за свързване на отделните компоненти.

Железните ограждения, произведени от нашата компания са направени от висококачествени материали, чиито характеристики и свойства са изцяло съобразени с климатичните условия по нашите географски ширини. В областите, където големите температурни амплитуди са често срещано явление, нуждата от специална металообработка е голяма.

Защитните покрития се избират така, че готовите ковани огради да имат осигурен максимално дълъг експлоатационен живот. Прилагаме различни методи на боядисване и използваме различни лакови покрития, в зависимост от това дали оградата ще бъде използвана в планински или морски район.

Повърхностният защитен слой, заедно с грунда се полагат след свързване на всички елементи на оградното съоръжение. Така се осигурява надеждна защита на свързващите звена – заварки, болтове и планки. Оградите, монтирани от опитните ни монтажни екипи, са значително по-здрави и устойчиви на механично въздействие от тези, монтирани от самите клиенти.

Ще ви предложим изгодна цена за монтажа на вашата ограда от желязо, за да не се налага да извършвате дейност, която ви е напълно непозната. Можете с чиста съвест да оставите сложните производствени процеси и операциите по инсталиране на ограждението на професионалистите. От вас се очаква единствено да използвате с удоволствие уникалната си оградна система.

Особености на кованите ограждения

В нашата страна е прието територията на частни имоти да се огражда  с някакъв вид масивно ограждение, чийто вид зависи от желанието, вкуса, статуса и платежоспособността на собствениците. Красивите железни огради, въпреки по-високите им цени, се радват на огромна популярност в последните години. Това се дължи на факта, че отговарят на всички изисквания на потребителите:

  • Висока степен на защита;
  • Дълъг експлоатационен живот;
  • Елегантност;
  • Оригиналност;
  • Ексклузивност;
  • Липса на изискване за специална поддръжка.

Разглеждайки оградите като защитна конструкция за даден имот, трябва да се обърне внимание на най-важните им характеристики. Това са: външен вид, дизайн и материал, използван за производството. Въпреки огромното разнообразие от модели, кованите ограждения могат да се разделят на три основни групи: декоративни, защитни и комбинирани.

Защитната ограда с ковано желязо е бюджетният вариант на този тип ограждения. Основните ѝ достойнства са здравина, масивност и бързина на производство. При този вид не е прието наличието на декоративни елементи. Това е лаконично и строго на вид съоръжение, чиято основна задача е да бъде надеждна бариера срещу „неканени гости”.

Декоративните огради за двор ковано желязо изпълняват главно естетическа функция. В някои случаи се изработват ръчно по индивидуална скица, а в дизайна им са включени множество ажурни елементи и орнаменти, изработени по метода на художественото коване. Подходящи са за имоти с по-ниски изисквания относно степента на защита.

Комбинираните модели се считат за най-скъпите поради комбинацията от двата вида, описани по-горе, вмъкната в техния дизайн. При тях здравата и надеждна метална основа е украсена с артистични елементи, направени чрез ръчно коване.

Дизайнът на различните видове огради от желязо често формира и техните цени. Той може да бъде много разнообразен - от лаконични метални пръти до семеен герб, рамкиран от лаврови клонки и цъфтящи рози. Кованите оградни системи се изработват в различни архитектурни стилове - Прованс, Арт Нуво, Барок и др. Те могат да бъдат антични или да съдържат елементи на сюрреализма.

Що се отнася до материала, от който се изработват оградите, той може да бъде висококачествен метал или комбинация от метал и скъпо дърво, профилирана ламарина или поликарбонат. Комбинацията от материали осигурява на оградата допълнителна здравина, надеждност, както и повече поле за фантазия по отношение на нейния дизайн и изпълнение.

Не се колебайте да се свържете с нас, за да направите поръчка на красиво и надеждно оградно съоръжение. Ще ви запознаем с възможностите за дизайн и технически свойства на конструкцията и ще ви предоставим списък с цени на огради от ковано желязо, от които да избирате. Цените са формирани на база линеен метър.