Секционните гаражни врати, предоставени от IronFence, се отличават с много високо качество, здравина и дълготрайност. Не можем да не изтъкнем и високите им естетически свойства. Благодарение на привлекателния им дизайн, фасадата на вашия дом или бизнес обект не само няма да изгуби своето очарование, но дори ще го повиши – значително.

Особености

Основна характеристика на секционните врати е поетапното им затваряне. За разлика от ролетните и двукрилите, секционните заемат отворено/затворено положение, затваряйки се на части, докато се придвижват към тавана. Отварянето може да се извършва ръчно, посредством верижен редуктор или автоматично, чрез внедрена от нас висококачествена автоматика Life Home IntegrationProbo.

Нашите гаражни врати са с изгодни цени. Изработват се от поцинковани метални плоскости, съединени хоризонтално. Можем да предложим профилиране на панелите в широк диапазон от конструктивни вариации, в зависимост от клиентските предпочитания. Вие решавате как ще изглежда вратата на гаража ви като дизайн и разцветка.

Крилото на вратата от този тип се състои от панели, изработени от поцинкована листова стомана с пълнеж от пенополиуретан. Особеност тук е методът на изработка. Панелите са създадени по специална система посредством многопластово огъване на ламарина за стабилно монтиране на пантите.

Широка гама цветове и декори

Поцинкованата листова стомана, използвана за изработка на вратите, е покрита с полиестерна боя в широк диапазон от разцветки. По този начин гарантираме висока естетика, наред с оптимална степен на сигурност на гаража или помещението, в което е внедрено съоръжението. Дизайнът на нашите продукти покрива също солиден брой вариации. Стоманените панели могат да бъдат плътни, с остъкление или с декорации от дърво.

Методите на окачване на гаражни секционни врати варират спрямо предпочитанията на клиента и наличното пространство. Окачването може да бъде: стандартно; ниско; занижено (право); с нисък/висок профил – за складове; с висок профил и занижен вал; със стандартен ъгъл; вертикално – със и без занижен вал.

Към момента съществуват 6 основни вида монтаж на секционната гаражна врата. Методите се различават в зависимост от височината на повдигане. Монтажът на врати със стандартен подемник се извършва в най-кратки срокове, тъй като механизмът на вратата отговаря на стандартите.

При монтиране на секционни гаражни врати с високо повдигане е необходимо да се увеличи отворът на прохода. Монтаж на порти с ниско повдигане се използва в случаите, когато е необходимо да се монтират малки затварящи съоръжения.

При монтаж на секционна конструкция с наклонено повдигане дизайнът на вратата напълно копира тавана. Когато се монтира гаражна врата с достъпна цена, чието повдигане е вертикално, крилото не минава под тавана, а просто се вдига нагоре. Последният тип се монтират в гаражи с доста висок таван.

Свойства на вратата за гараж

Металните секционни врати са с достъпни цени, което ги прави предпочитани от редовите купувачи. Те, както и всички останали разновидности, притежават редица важни за условията в помещението свойства. Благодарение на уникалната технология, по която се изработват панелите, се постига висока степен на топлозащита във вътрешността на сградата.

Термоизолацията, наред с високия клас ветро и влагонепропускливост, са особено необходими, когато гаражът е част от самата сграда. Материалите, използвани за изработка, осигуряват пожаро и прахоустойчивост на вратата. В същото време нивото на шум е намалено драстично, независимо дали отварянето е ръчно или автоматизирано. Благодарение на добавените гумени и силиконови уплътнения, вратите се движат плавно и напълно безшумно.

Автоматизация

При нужда сме готови да внедрим в съоръжението висок клас автоматично задвижване за секционна гаражна врата на престижната марка Life Home IntegrationProbo. Автоматиката осигурява плавно задвижване на крилото, посредством двигател с различна степен на мощност, в зависимост от неговите размери и тегло. Именно мощността на мотора е фактор за скоростта, с която вратата се отваря и затваря.

При използване на автоматични системи за управление на вратите на гаражи, е изключително важно да се осигури защита срещу инциденти. Защитните функции на автоматиката, която използваме, покриват дори най-строгите изисквания за безопасност. Това са: защита от скъсване на въжетата, защитни фотоклетки, инсталирани в гумения профил на най-долния панел, защита от прещипване на пръстите, специална придържаща профилна релса и т.н.

По желание могат да се инсталират и допълнителни аксесоари, повишаващи функционалността и анти-взлом защитата на секционните врати за гараж, например: вградена пешеходна врата с нисък профил, водещи фотоклетки, анти-паник брава, заключване с код, допълнително заключване, сигнални светлини, панел с вентилация, остъкление, прозорци, вентилационни решетки, четец на магнитни карти, отключване с код, задвижващо звено за непрекъсната работа, детектор за движение, спирачки и механизми против късане на въжетата.

Чрез инсталиране на батерии, се осигурява непрекъсната работа на автоматиката при прекъсване на електричеството.

Защо да заложите на нашите продукти?

Секционните автоматични гаражни врати, изработени и инсталирани от нас, се отличават с дълъг експлоатационен живот и безпроблемна работа, независимо от начина на задвижване – ръчно или автоматично. Ние ви предлагаме:

  • Бърз монтаж на територията на страната;
  • Конкурентни цени;
  • Широка гама цветове + дървени декори;
  • Различен тип профилиране на панелите;
  • Защита от прещипване на пръстите;
  • Висококачествена автоматика – Life Home IntegrationProbo

Готови сме да направим оглед на място, за да ви препоръчаме оптимален вариант за секционна гаражна врата и цена, съобразена с финансовите ви възможности. Работата с нас ви гарантира максимално потребителско удовлетворение. Екипът ни се отличава с компетентност, комуникативност и коректност – качества, характерни за утвърдените европейски компании.

Защо е важно вратата на гаража да се инсталира качествено и професионално?

Качественият монтаж е изключително важен, тъй като от него се определя експлоатационният живот на вратата. Също така обръщаме внимание, че качеството на монтажните работи зависи от това как е подготвен отворът на прохода. Това означава, че всички строителни работи – от измазването на стените до заливката на пода, трябва да бъдат завършени.

Изисква се подът и стените да бъдат равни, а разликата в диагоналите, да не надвишава 5мм. Само така ще бъде гарантирана херметичността на отвора. Когато стените на отвора са направени от материали с ниска якост, за да се избегне по-нататъшно разхлабване на крепежа, препоръчваме укрепване на отвора с помощта на ъглова планка 75 х 75.

Ако конструкцията на гаража е стара, стените не са равни и не сте финализирали отвора, трябва да сте подготвени за факта, че ще възникнат кухини в местата, където релсите се свързват към стената, и в резултат на това, херметичността на затварянето ще бъде нарушена. Ето защо е необходимо да се осигурят места за закрепване на окачването към тавана още на етап строителство.

Отворите от бетон, масивен газобетон и тухла трябва да бъдат измазани. Това ще осигури равномерно прилягане на водачите, което ще предотврати течение и загуба на топлина в периода на експлоатация. Когато се проектира височината на отвора на гаража, трябва да се обърне внимание на някои важни конструктивни характеристики.

Така например, когато крилото на секционната врата за гараж се отвори, последният панел ще намали светлия отвор (до 180 mm). Този параметър може да бъде намален чрез инсталиране на ел. задвижване на тавана. В противен случай автоматиката ще издърпва платното до върха с доста голямо усилие.

В зависимост от размера на преградата е възможно да се монтират врати с различен тип повдигане, високо, стандартно или ниско. Възможно е вратата да се монтира без готов под, но за да се избегнат допълнителни разходи за регулиране или премонтиране на портала, е необходимо внимателно да се добави подова настилка поне до нивото на монтираната врата.

По какво може да се определи качеството на монтажа?

Съществуват редица критерии, по които може да се определи дали монтажът на гаражното съоръжение е извършен правилно и качествено. На първо място е важно крепежните елементи, използвани при инсталацията, да бъдат избрани в съответствие с материала на стените.

Също така недопустимо е да има отклонения в нивото на релсите и панелите. Вратите, които са монтирани правилно, се повдигат лесно на ръка, благодарение на балансиращите пружини. Това се проверява по следния начин: когато вратата е повдигната на 1 m от нивото на пода, тя трябва да „виси“ в това положение и да не се движи нагоре или надолу.

Ролките трябва да се движат гладко. Когато повдигате вратата, ролките не трябва да се придържат към страните на релсите. Това ще потвърди, че релсите и крилото са „равни“. Ролките имат две функции: осигуряват свободното движение на вратата по водачите и регулират плътността на крилото на вратата, прилежащо към гуменото уплътнение.

За да се избегне прекомерното износване на ролките по време на монтажа, те не бива да бъдат силно затегнати. Можете да проверите това по следния начин: в нормално положение ролката се върти трудно, но при натиск върху панела, тя ще се движи свободно.

Когато става въпрос за монтаж на повдигащи се гаражни врати с изгодни цени, нашите монтажници ще намерят най-правилното решение! Секционната гаражна врата е сложна техническа конструкция, която се нуждае от периодична поддръжка. В зависимост от интензивността на работа, препоръчваме да извършвате поддръжка поне веднъж или два пъти годишно.