Автоматика/задвижване за двукрилни врати Optimo, Armor, Sinuo, ER4

Иновативните системи, обединени под името автоматика за двукрилни врати от сериите Optimo, Armor, Sinuo, ER4, са направени от висококачествени материали. Конструкцията им е изработена от най-лекия метал алуминий, специално отлят под високо налягане с цел постигане на възможно най-висока плътност, която да спомогне за реализирането на максимална устойчивост при температурни амплитуди и други климатични промени.

Електромоторите за автоматизиране движението на вратите с две крила от въпросните серии на италианската марка Life Home Integration съблюдават всички съвременни тенденции и стандарти с цел постигане на функционалност, дългосрочност на употреба, стилен дизайн и високо качество на реализирания продукт. Движението на всяко от крилата е плавно, бързо и напълно безопасно.

Италианската автоматика за двукрила врата се отличава с устойчив външен корпус, неподатлив на деформации вследствие на механични и климатични въздействия. Не са правени икономии при използваните материали с цел реализиране на висококачествен механизъм, който няма да бъде подвластен на механични и климатични влияния и ще запази своята цялост и добър външен вид.

Конструкцията на автоматиката Armor представлява съвкупност от вал на двигателя и основни зъбни механизми, поставени в специални лагери, бронзови втулки и елементи, които се характеризират със своята здравина и значителни размери. Монтирането на вала на двигателя и основните зъбни механизми в тези елементи, лагери и втулки създава една здрава и дълготрайна конструкция, която се отличава с максимална устойчивост.

Монтажът и интеграцията на автоматиката става бързо и лесно. Протоколът „DIGITAL LIFE TEHNOLOGY” прави лесна инсталацията на устройствата за управление като превключвател, фотоелементи, предавател и др. Новите устройства биват бързо разпознати от системата „Plug and play”.

Автоматичното задвижване от серия Optimo е съставено от електронен пулт, енкодер и крайни изключватели. Енкодерът контролира работата на вратите като мигновено отразява наличието на човек или обект, преминаващ и намиращ се в близост до зоната на действие. Електронният пулт асимилира цялостната информация и осъществява необходимите мерки за постигане на безопасност.

Крайните изключватели на системата изпращат още по-прецизен сигнал, свързан с позиционирането на вратата, и така, случайно преминаващият човек или обект биват защитени. Автоматиката за портали с две крила е снабдена с вътрешно окабеляване. Тя се поддържа лесно и се предлага с допълнителен кабел за захранване и сигнален кабел, чиито дължини са по 1 метър всеки.

С помощта на наличното окабеляване се реализира бърз електромонтаж. Монтажните планки се отличават със своята здравина и универсалност. Автоматизирането на вратите на сгради и дворни пространства би отнело повече време, усилия и технически ресурси, ако липсваха необходимите компоненти за монтиране и захранване на задвижването.

Автоматиките от гамата Ergo съставляват отключващия механизъм за двукрилната врата. Той е защитен от навлизането на вода, прах, пръст или други материали. Механичната отключваща система създава допълнителен комфорт, тъй като е предназначена за бърза употреба. Автоматиката се състои от кодер и специални крайни изключватели.

Кодерът регистрира наличието на човек или обект, който преминава в траекторията на движение на крилата на вратата, а крайните изключватели спомагат за установяването на необходимите мерки за безопасност. Крилата на портала се отварят и затварят с помощта на регулируемо винтово устройство.

Автоматиките Sinuo за двукрилни врати до 1,5 метра задоволяват всички нужди на клиентите. Те се предлагат във версия, захранвана на 230V напрежение. Така се постигат високи нива на сигурност.  Тяхната структура е изградена от пресован алуминий. Правилната дебелина и точната структура на корпусите създават стабилност и устойчивост за преодоляване на всеки тип тест.

Особено внимание е обърнато на конструкцията на редукторите, които позволяват безшумно завъртане. Качеството, дизайнът и персоналните услуги на LIFE намират отражение в иновативната автоматика за двукрилни врати от сериите Optimo, Armor, Sinuo, ER4, предлагана от нас на конкурентни цени. Тези механизми за задвижване на входни и дворни портали достигат до високи технически нива и постигат удовлетворение на очакванията на клиентите.

Инвестицията е напълно оправдана

Порталите и вратите, изработени от стомана представляват една тежка конструкция, чието движение ще бъде по-бавно и трудно осъществимо, в случай че се управляват ръчно. С наша помощ ще улесните процесите по отваряне и затваряне на двукрилия портал, извършвайки едно просто движение – натискането на бутон.

Безопасността при използването на една двукрила врата е от съществена важност. Тя касае преминаващите в зоната хора и превозни средства. Автоматичната система идва при вас с вградени сензори за защита, благодарение на които нараняването на минувачи и механичните повреди на автомобили и предмети са напълно избегнати. Задвижванията от раздела ви осигуряват ежедневен комфорт и сигурност.