IronFence ви предлага продажба, доставка и монтаж на системи за видеонаблюдение, подходящи за частни имоти и бизнес обекти. С тази услуга целим да създадем един затворен цикъл от търговски и изпълнителни дейности. Ние сме надежден партньор, на когото могат да разчитат както големите корпоративни клиенти, така и частни лица, нуждаещи се от модерно и ефективно средство за защита и контрол.

Видеонаблюдението – начин да държите събитията под контрол

Видеонаблюдението е сектор, който расте с бурни темпове, поради все по-голямата нужда от адекватна защита на частната и фирмена собственост. Особено голяма нужда от услугите ни имат търговските обекти, производствените предприятия, складовите бази, административните и финансовите институции.

Предвид нарастващата битова престъпност в световен мащаб, от качествено и надеждно домашно видеонаблюдение на достъпни цени, се нуждаят и редовите собственици на жилища в страната ни. Разработките, предназначени за битови нужди, се различават по брой технически компоненти, мащаби и методи за съхранение и управление на записите. Цената им също е различна.

Най-лесният и сигурен начин да предпазите своя имот от набезите на крадци и недоброжелатели, е монтирането на ефективно видеонаблюдение за дома. Камерите ни са способни да покрият един сериозен периметър, осигурявайки непрекъснат поток от информация за събитията, протекли във ваше отсъствие.

Цялостно решение за непрекъснат контрол над охранявания периметър

Предлагаме пълния набор услуги – проектиране, продажба и монтаж на камери за видеонаблюдение на цени, в които е включено всичко необходимо за изграждането на ефективен мониторинг в затворени помещения и открити пространства. Продуктовият ни асортимент включва пълната гама HDCVI, HDTVI и IP камери на водещи марки, сред които Hikvision, Dahua, Safer, пригодени за вътрешен и външен монтаж.

Това, което ще получите от нас включва:

  • Комплекти за видеонаблюдение;
  • Дигитални и аналогови камери;
  • DVR и NVR рекордери;
  • Аксесоари за въвеждане на оборудването в експлоатация;
  • Монтаж и цялостно изграждане.

Имате възможност да поръчате само отделни компоненти, както и напълно окомплектована система за видеонаблюдение на изгодна цена. Конфигурациите са съобразени с площта, особеностите и целите на различните обекти. Наша задача е да ви насочим към подходящите технологии и продукти, съобразно индивидуалните ви нужди, изисквания и бюджет.

Готови сме да съдействаме при нужда от допълнение или ъпгрейд на действащи конфигурации, а също и да поемем цялостното изграждане на видеонаблюдение в новопостроени обществени, търговски и промишлени сгради. За специалистите в монтажните ни екипи няма невъзможни задачи и половинчати решения.

Системите на китайската марка Dahua са сред най-добрите съвременни решения за контрол на работното място. Подходящи са за различни по площ търговски обекти. Интелигентните функции на камерите на марката включват преброяване на хора, анализ на критични точки и определяне на зоните с най-голям потребителски интерес.

Интелигентните охранителни камери ще ви помогнат не само да ограничите посегателствата, но и да анализирате и планирате търговската си политика. Наблюдението на служителите ще ви позволи да коригирате някои поведенчески грешки, а също и да подобрите професионалното им представяне, въвеждайки в практиката си методи за поощрение, а понякога и санкции.

Монтажните дейности – ключов фактор за ефективността на системата

Не всички фирми за видеонаблюдение се ангажират с монтажа и конфигурирането на отделните компоненти на системата. При болшинството от тях основната дейност е фокусирана върху продажбите на техническите средства. За да работи добре една подобна система, независимо от нейните мащаби и вид на технологията, тя следва да бъде правилно интегрирана в обекта.

От значение е и типа технология, който ще се използва. С монтаж на камери за видеонаблюдение от аналогов тип е възможно да се защитят ефективно по-малки частни имоти. Аналоговата технология претърпя редица подобрения, предлагайки по-висока резолюция на изображението и повече опции за анализ на записите. Тя обаче все още дава малко възможности за отдалечен достъп.

Монтирането на дори само една охранителна PTZ камера е желателно да се извърши от специалист. Само по този начин, охранителната техника ще изпълни своята функция, а капиталовложението ще бъде оправдано. Експертите от компанията ни ще извършат инсталацията правилно и прецизно, а освен това ще ви дадат полезни насоки относно управлението на системата.

Всяка готова конфигурация се предлага заедно с инструкции за свързване и монтиране. Това съвсем не означава, че всеки може да се справи успешно с инсталацията на системата за видеонаблюдение на дома. Процесът е още по-сложен, когато се касае за смесени и многокомпонентни системи, включващи IP разработки с опции за достъп и управление през мобилен телефон.

Цената за монтаж на видеонаблюдение е повече от разумна, което е още една причина да се доверите на нашата компания. Средствата, които ще отделите за монтажа и изграждането на една ефективно действаща конфигурация, ще ви се строят символични в сравнение с това, което бихте изгубили като материални активи, ако оставите дома или бизнеса си незащитен.

Всичко необходимо на конкурентни цени

Като основен доставчик на пълния спектър продукти в областта на системите за сигурност, ние предлагаме и адекватни записващи устройства, съобразени с вида и конфигурацията на всяка отделна система за видеонаблюдение. Наред с доставката е възможно да поемем и инсталирането на видеорекордера, заедно с въвеждане на предпочитаните потребителски настройки.

Поддържаме в наличност и богата гама аксесоари, необходими за въвеждане на видео системите в експлоатация, сред които: захранващи кабели, конектори, букси и др. Тъй като конфигурирането на всички компоненти е от ключово значение за тяхната ефективност, сме готови да изготвим предварителен проект за видеонаблюдение, съобразен с особеностите и нуждите на обекта.

Видеонаблюдението, изградено от нас, ви дава предимството да получите пълната равностойност на направената от вас финансова инвестиция. Благодарение на достъпните ни цени, вие ще имате ефективна защита и максимален контрол над материалните си придобивки, спестявайки си средствата за жива охрана.

Камерите за наблюдение са изключително надежден начин за разкриване на престъпления от всякакъв характер. Те също така се използват все по-често и за контрол на служителите в различни търговски и производствени предприятия. Приложението на видеосистемите в съвременния свят е огромно.

Предлагайки ви разумни цени както на самите продукти, така и на специализираните дейности, ние няма да допуснем да изоставате от модерния свят. Защитата от посегателства над живота и материалната ви собственост е все по-достъпна. Реализираното чрез професионално изграждане видеонаблюдение ще ви радва със своята ефективност и рентабилност.

Винаги е по-разумно да се доверите на водеща фирма за видеонаблюдение, която ще ви предложи най-доброто решение за вашите цели и нужди, отколкото да залагате на половинчати мерки. Не се заблуждавайте, че с покупката на камера вече сте решили проблемите със защитата на личния си или стопански имот. Операциите, свързани с изграждането на такъв проект, са твърде много и прекалено сложни, за да се заемате с тях сами.

Какви камери се използват в системите за сигурност?

Системата ви за сигурност ще работи като швейцарски часовник, само при условие, че сте избрали правилно оборудването за видеонаблюдение на къща или стопански обект. Без всевиждащото око на камерите, функционалността на записващите устройства и надеждността на кабелите е невъзможно да очаквате 100% защита на вашата собственост.

Центърът на системата за сигурност е охранителната камера – тя заснема картината и я предава към записващото устройство (DVR) заедно със звука. Ако има проблем с фиксирането на висококачествено изображение, видеорекордерът сам няма да ви помогне да държите имуществото си под контрол. Нека разгледаме основните параметри, по които се избират камерите за наблюдение.

Когато се извършва ъпгрейд на работеща система или инсталиране на камери за видеонаблюдение от нулата, трябва да се вземат предвид основните параметри на камерата. Това са: ъгъл на наблюдение, резолюция и чувствителност, тип на технологията, наличие на на IR подсветка, предназначение.

От ъгъла на наблюдение зависи обхватът на заснемане на изображението. Камерите с голям ъгъл се инсталират по-далеч една от друга, тъй като позволяват да се избегнат мъртвите точки дори при по-голямо разстояние на инсталиране. Най-важен е хоризонталният ъгъл на наблюдение – колкото по-голям е той, толкова по-добре. Тази характеристика не е толкова важна, ако планирате да използвате устройства от ротационен тип.

Чувствителността определя колко добре камерата ще заснема картина при слаба светлина. Ако охраняваната зона е слабо осветена, трябва да изберете модел с висока чувствителност. Това ще ви позволи да виждате лица и регистрационни номера на монитора дори при здрач. Подлежащото на изграждане видеонаблюдение винаги се съобразява с нуждите на потребителя, включително като се избере правилно чувствителността на камерите.

Разделителната способност също е важна, защото от нея зависи колко ясна ще бъде картината. Ако често ще се изисква детайлизация на видеото в системата за сигурност, тогава разделителната способност на камерата трябва да бъде най-малко 2 мегапиксела. Взема се предвид и фокусното разстояние.

Тъй като посегателствата над частна и фирмена собственост се случват предимно през нощта, камерите би трябвало да бъдат оборудвани с инфрачервена подсветка. Обхватът на подсветката се определя от особеностите на зоната за заснемане на видеото. По правило той е 20-30 метра до зрителния сегмент на друго устройство.

Необходимо е да се предвиди предварително зоната на монтаж на охранителни камери – на открито или в затворено помещение. Има камери само за вътрешно ползване, но има и устройства, проектирани за външен монтаж. Устройствата от втория вид не се страхуват от влага и студ, а някои модели са защитени от вандализъм, т.е. те са трудни за деактивиране, когато биват атакувани физически от крадци и вандали.

Какво представляват IP камерите и кога е удачно да изберете тях?

Работата ни често е свързана с монтаж на безжични камери за видеонаблюдение. Някои от са базирани на IP технологията, затова си струва да ви запознаем и с тях. Накратко, IP камерата заснема видео и излъчва видео потока в цифров формат, използвайки мрежови протокол, който осигурява маршрутизиране на пакети.

По същество това е камера за наблюдение плюс мини-компютър. Състои се от: матрица, обектив, централен процесор, процесор за обработка на данни, процесор за компресия и мрежови интерфейс. Камерите от този тип се срещат както в бюджетен, така и в премиум клас вариант.

Интерес представлява принципът на работата на този вид камери, като част от видеонаблюдение за къща. Той е следният: Обективът на камерата фокусира изображението върху матрица, която преобразува цвета в електрически сигнал. Сигналът отива към процесора за обработка на цвят, яркост и др. Видеопотокът отива към компресора, който го компресира, след което данните са готови за предаване към мрежата чрез Ethernet контролера.

Всяка камера има свой собствен IP адрес, използван за синхронизирането ѝ с рекордера. Използвайки команда или специална програма, рекордерът използва IP адреса на камерата, за да се свърже с нея. Без IP адрес е невъзможно да се конфигурира оборудването при инсталиране на видеонаблюдение за съвместна работа - достъп до камерата от мобилно устройство.

Благодарение на цифровия принцип на работа, функционалността на IP камерата клони към безкрайност. Благодарение на разнообразието от софтуерни решения, можете да получите достъп до данните от охранителната система от всяка отдалечена точка на планетата, където има връзка с интернет.

Съществуват три начина за предаване на сигнала от този тип евтино видеонаблюдение: кабелен, безжичен и хибриден (кабелен и безжичен). Кабелната връзка осигурява стабилно и високоскоростно предаване, но при монтиране на охранителни камери се изисква полагане на мрежи с ограничена дължина според вида на кабела: 100 m за усукана двойка, 500 m за коаксиален кабел, 100 km за оптичен кабел (с изключение на повторители или комутатори).

За безжично излъчване в IP камерата е вграден Wi-Fi модул - най-често 3G / 4G модул. Обхватът на предаване е ограничен и намален поради физически препятствия по посока на рутера и електромагнитни смущения. Хибридните IP камери използват кабелна и безжична свързаност, за да осигурят повишена надеждност на LAN.

Професионален монтаж на охранителната система – защо да се доверите на нас?

Операцията по изграждане видеонаблюдение включва набор от дейности като: проектиране, избор на оборудване, инсталиране и конфигуриране на камери, видеозаписващи устройства, свързани устройства, полагане на кабели, въвеждане на системата в експлоатация. Изготвянето на проекта обхваща и избора на съвместими компоненти за видеонаблюдението.

Като една от водещите фирми за поставяне на видеонаблюдение в страната, ние предлагаме цялостна концепция за вашата охранителна система – от типа на технологията, до броя на видеокамерите и тяхното местоположение. Ние избираме всеки елемент на системата, така че тя да работи ефективно и да изпълнява основната си функция години наред.

Услугите ни са валидни за редови потребители и бизнес клиенти, без ограничение от тяхната локация. Работим на територията на цялата страна и монтираме системи с дори най-малката конфигурация: четири камери + DVR или пет камери без DVR (с камери, свързани към TRASSIR Cloud).

Изграждането на системата за видео наблюдение протича на няколко етапа. Първият от тях включва консултация и, ако е необходимо, посещение за оглед на място. Огледът на периметъра, който ще се наблюдава, ни позволява да изберем подходящата технология, начина на свързване на камерите, техния брой и местоположение – вътре или извън обекта.

В проекта за изграждане на система за видеонаблюдение се вписва модела на камерите, като те се избират така, че да решават поставените от клиента задачи. Определят се местата на регистратора и на спомагателното оборудване - захранвания, комутатори и др. Определят се местата за полагане на кабела и неговата обща дължина.

Изчисляват се всички бъдещи разходи за оборудване и монтаж, на база на което можем да изготвим точна оферта за видеонаблюдение за всеки клиент. Проект, разчет или схема на разположение на оборудването могат да бъдат направени от специалистите в нашата компания. Клиентите, които закупуват системата за лични цели, могат също да изготвят примерна графична схема.

Клиентите ни се доверяват за монтиране на камери за наблюдение, след като сравнят офертата ни с тази на други компании по отношение на качеството и цената на оборудването, условията на доставка и гаранция, надеждността на доставчика и възможността за извършване на цялата гама от работни операции до ключ.

Идеалният вариант е да се избере надеждна фирма, която има лиценз за изграждане на професионално видеонаблюдение. Ние сме правилният избор както за малките редови потребители, така и за големите корпоративни клиенти. От нас ще получите бърза доставка на цялото оборудване, качествена инсталация на същото и бърза реакция при възникнали гаранционни ситуации. Обадете ни се още сега!