Изработката на превъзходна гама парапети за стълби и тераси, е съществена част от дейността на нашата компания. Услугата е подходяща както за частни клиенти, така и за собственици и арендатори на големи търговски обекти, хотели и изобщо места с обществен достъп. Парапетите имат огромно значение за удобството и сигурността на хората, поради което ние се отнасяме изключително отговорно и сериозно към тяхната изработка.

Предназначение и характеристики на изделията

Стълбищните и балконски метални парапети са перфектното решение за ограждане и обезопасяване на този вид архитектурни елементи. Причината е свойството им да издържат на агресивни атмосферни условия, без да понижат дори в минимална степен своите отлични характеристики и визия.

Конструкциите, изработени от нашата компания, осигуряват удобството и сигурността, от които всеки клиент се нуждае. Веднъж поставени, те не се нуждаят от допълнителна поддръжка. Нашите изделия са грундирани и боядисани с най-добрите антикорозионни покрития, което гарантира тяхната висока износоустойчивост и дълготрайност.

Конструкциите, които предлагаме могат да бъдат изработени от прави или извити метални профили с различен размер и дебелина. Имаме възможност да предложим голям брой декоративни орнаменти към поръчания от вас парапет за стълби на изгодна цена. Бихме могли също да изработим предпочитан от вас модел, работейки по снимков материал, или моделирайки и реализирайки ваша оригинална идея.

Стилно и надеждно ограждение за стълбища и платформи

Нашите изящни парапети за стълби се предлагат на изгодни цени. Те са изключително подходящи за обществени и бизнес сгради като болници, училища, хотели, административни учреждения, търговски центрове, хотели и др. С тях можете да постигнете двете ключови за вътрешния и външен дизайн качества – красота и максимална сигурност за посетители и персонал.

Изработката на решетъчни детайли тип метален парапет, включва използване на висок клас поцинкована и прахово боядисана (в цветове по RAL каталог) стомана. Стоманата е огъната и оформена в красиви декоративни детайли, така че безопасността да бъде идеално съчетана с естетиката. За разлика от всички останали материали, използвани за целта (дърво, стъкло и др), стоманените профили имат най-висока устойчивост на влага и механично въздействие.

Изработени по високите критерии на занаята, парапетите ни не подлежат на амортизация, което означава, че няма да се нуждаят от частична или пълна подмяна след няколко години. Фирмата ни предоставя продукт, готов да ви служи десетилетия наред, без да е нужна допълнителна финансова инвестиция за поддръжка и ремонт в процес на експлоатация.

Проекти, изпълнени блестящо!

Това, което можем да предложим като изпълнение е безупречна изработка на метални парапети за тераси с различна големина и сложност, на конкурентни цени. Сроковете за изработка се определят от мащабите и сложността на проекта, като гарантираме експедитивна и отговорна работа по всеки отделен проект. Нестандартните размери по отношение на дължина и височина не са проблем за нашия екип.

Монтирането на красив и здрав парапет на стълбище ви гарантира, че участъкът ще бъде максимално обезопасен и с изключително привлекателна визия. В случай, че поръчаната конструкция трябва да се монтира върху бетонов фундамент, какъвто липсва, екипът ни може да се заеме и с тази задача, преди монтиране на готовата система.

Свързването на отделните елементи на всички железни парапети за тераси и стълбища, се изпълнява посредством заварки. Заваряването на металните конструкции се извършва с изключително внимание и с модерни заваръчни машини. Това позволява да се постигне максимално качествена и дълготрайна връзка.

По желание на клиентите можем да използваме и подвижни аксесоари за сглобяване на парапетната система. Когато това е необходимо сглобките се правят посредством метална планка със самонарезен винт или болт с гайка. Избираме метода на свързване, който смятаме за удачен в конкретния случай. За екипа ни е важно да предложим не само красиви метални парапети за стълби на изгодни цени, но и едно надеждно обезопасително съоръжение.

Постарали сме се да предложим комплексна услуга. В услугата е включена консултация при избора на модела на парапета, както и съвместно създаване на такъв, в случай че търсите оригинално и отличаващо се решение. Освен изработка, осигуряваме също доставка на готовите системи и професионален монтаж на място. Всичко това ще бъде изпълнено в кратки срокове и с много висок професионализъм.

Високо качество на разумна цена

Защо да изберете именно нас за изработка на парапетно ограждение? Защото заслужавате най-доброто, а ние ви го предлагаме на съвсем разумна цена. Произвеждаме здрави, надеждни и стабилни парапети за външни стълби на цени, които са невероятно изгодни, предвид отличните им характеристики. Никога не бива да се подценява качеството на един парапет, защото с него се ограждат особено рискови сградни елементи – балкони, стълбища и открити площадки.

Парапетът има основно предпазваща функция, а това налага да се обърне специално внимание на начина, по който той е изработен. Металните елементи на конструкцията е важно да бъдат устойчиви на огъване, а заварките – неподлежащи на счупване дори при агресивно механично въздействие.

Оградните системи от въпросния вид често се монтират на открито. Този факт ни задължава да се погрижим за запазване на механичната им здравина и приятен облик. Готовите конструкции преминават няколко етапа на обработка, включващи полагане на грунд с антикорозионни свойства и боядисване с лакови покрития с изключителна трайност.

Предоставените от фирмата ни метални парапети за стълби и открити тераси не подлежат на амортизация вследствие на неблагоприятните климатични условия. Силното слънце, влагата и големите температурни разлики не могат да повредят парапета, изработен от специалистите, работещи в нашата компания. Предлагаме продукт, в който си заслужава да инвестирате, защото той ще ви служи в продължение на десетки години.

Изяществото на железните перила – нещо, на което винаги ще се удивлявате

Металните перила, когато са с привлекателна визия и отлично качество, се вписват чудесно в интериора и екстериора на всяка сграда. За открити пространства те са на практика единствен вариант. Истината е, че са също перфектно решение за обезопасяване и на вътрешни стълбища, където могат да се използват и по-капризни материали като дърво.

Изборът на метален парапет зависи както от неговата цена, така и от стила на пространството, където същият ще бъде монтиран. Логично е изделията с по-сложна и пищна орнаментика да са по-скъпи от семплите модели. Всеки обаче иска да придобие красиво ограждение, което да е хармонично допълнение към екстериора – фасадата на сградата, двор, стълбищни площадки и други.

Парапетите ни, както и дворните огради, се изработват в разнообразие от стилове. Клиентите ни могат да се спрат на аристократични дизайни, достойни за един кралски дворец, но биха могли да изберат и по-строга конструкция, в която украшенията са минимални или липсват напълно. Който и вариант да се избере, визуалната наслада от това важно архитектурно съоръжение никога няма да секне.

Изваяни с красиви овални орнаменти, нашите парапети за балкон са елегантен аксесоар към фасадата на всяка сграда – жилищна кооперация, частна къща или луксозен хотелски комплекс. Могат да се изработят от поцинковани метални профили, а също и от ковано желязо. Всеки материал има своите почитатели. Собствениците на модерни сгради избират поцинкованата конструкция, докато сградите в ретро стил заслужават достоен акцент от ковано желязо.

Парапетите от всеки стил и дизайн са невероятно красиви, но предимствата им далеч не се изчерпват с величествен и аристократичен външен вид. Те притежават специални качества, сред които:

  • Изключителна надеждност: Здравината на металните елементи е изключително висока, а с добре направена заварка, конструкцията придобива нужната дълговечност, въпреки че ще се използва на открито, тоест в агресивна среда;
  • Простота и лекота на поддръжка: Благодарение на фабрично нанесените антикорозионни и декоративни покрития, парапетите не се нуждаят от почти никаква поддръжка в периода на използване на открито. Могат единствено да се почистват след дъждове, за да се възстанови привлекателния им облик;
  • Огромно разнообразие от стилове: компанията ни предлага на своите клиенти широка гама шаблонни модели на парапет за балкон и стълбище с различна стилистика. Не само можете да изберете ограждение, което се вписва добре в стила на дворното ви пространство, но и да откриете наистина уникален дизайн, какъвто не се среща на много места;
  • Стабилност и безопасност: Парапетът трябва да бъде преди всичко стабилен и надежден, за да изпълни основната си функция. Този вид преградни конструкции са създадени с основната цел да обезопасят опасни участъци. Балконите и стълбищата са едни от най-опасните архитектурни елементи, затова винаги свързваме парапетите с тях.

Неугасващата популярност на перилата се крие в комбинацията от чудесни характеристики. Те могат да се разглеждат едновременно като красива декорация и защита от неприятни инциденти. Въпреки че цената им е по-висока от тази на други конструкции, тя е напълно оправдана, заради изключително дългия им експлоатационен живот.

Парапет от ковано желязо – възможно ли е да го направите сами?

Има архитектурни детайли, които собствениците на сгради и дворни пространства, могат да си направят сами. Металните парапети за балкони обаче не са сред тях, не и ако се търси същото качество и естетика, каквото притежават нашите изделия. Това е още по-валидно за моделите от ковано желязо, които се изработват по два метода: студено и горещо коване.

Първият метод включва обработка на студен метал. С помощта на менгемета, форми и ударни инструменти, детайлите се огъват в желаната форма. При горещото коване се използва пещ, в която металът се разтопява. Тази технология на производство е по-сложна, но тя позволява да се създадат по-сложни форми.

В индустриални мащаби, готовите парапети за външни стълби се подлагат на допълнителна обработка за посиняване или патиниране. Това позволява не само да се подобри външният вид на детайлите, но и да им се добави допълнително антикорозионно покритие. В условията на вашата собствена работилница това едва ли е осъществимо, особено ако говорим за големи и масивни конструкции.

Защо е по-добре да поръчате професионална изработка?

Повечето потребители не си правят илюзията, че могат самостоятелно да изработят метална ограда на балкон – парапет, която да изпъква с превъзходна визия, без здравината ѝ да е компрометирана по какъвто и да е начин. По-малък е броят на хората, които са наясно, че такава конструкция трябва да се изработи от предприятие с модерно оборудване и опитни майстори. Знанията обикновено са базирани на горчив опит.

Парапетите на балконите и стълбищата са конструктивен елемент, който се залага още на ниво проект на сградите и откритите площи. Те имат две функции: осигуряват безопасността на преминаване в съответната зона и повишават естетиката на съответното пространство. Желателно е всяка от двете функции да се изпълнява съвместно и на 100%.

Нашата компания предлага точно такива метални изделия. В тяхната здравина не бива да се съмнявате, а във визуалното им превъзходство, можете да се убедите сами от снимковия материал, поместен на сайта ни. Вместо да внасяме готови конструкции от Китай и други държави, като просто ги препродаваме, ние произвеждаме железни парапети по най-високите европейски стандарти.

Това гарантира на потребителя няколко неща, на първо място – максимална надеждност и здравина. Стоманата е най-издръжливият структурен материал, издържащ натоварвания стотици пъти по-големи от допустимите за дървото и десетки пъти по-големи от възможните за бетона. При здраво свързване на конструкцията и правилен монтаж, парапетът ще устои натоварвания от няколко тона.

Дълговечност – това е съществена характеристика, присъща единствено на качествените външни метални парапети. Тъй като ще бъдат изложени на негативните влияния на околната среда, към изработката се подхожда максимално отговорно. Суровините се подбират много внимателно. Работим със стомана с висока якост и плътност.

Елементите на парапета се свързват здраво чрез специални заварки, след което цялата конструкция, включително точките на заваряване, се галванизират, за да бъдат напълно защитени от корозия. Последният етап на производство включва боядисване на металните ограждения с покрития, които също имат антикорозионни свойства.

По този начин парапетът, изработен и монтиран от нас, ще устои без никакъв проблем на силно слънце, минусови температури, снеговалежи и киселинни дъждове, прахово замърсяване и механични въздействия. В продължение на десетилетия ще можете да разчитате на оградното съоръжение, без да се налага да го ремонтирате и обслужвате през годините.

Кои са основните предимства на парапетите от неръждаема стомана?

Балконските и стълбищни парапети от неръждавейка са най-практичният и универсален вариант за обезопасяване на открити архитектурни елементи. Това е конструкция, на която перилата и напречните греди са изработени от стоманени тръби с различен диаметър.

Тяхното свързване се осъществява чрез аргонно-дъгово заваряване, последвано от обработка на заваръчните шевове чрез шлайфане. Като цяло се получава здрав, издръжлив и красив дизайн в минималистичен стил - всичко е тънко, елегантно, в един аристократичен блясък от неръждаема стомана.

Здравината е най-важното качество на стоманения парапет за външно стълбище. Дори големи механични въздействия върху парапета (например, ако много хора се облегнат на него) няма да доведат до забележими щети. Неръждаемата стомана, от която е изработена конструкцията, успешно издържа на агресивните фактори на околната среда в продължение на десетилетия, без да изисква ремонт. Почистването е единствената поддръжка.

Друг плюс безспорно е естетическото съвършенство. Няма как да не забележите, че имотът ви или вашият бизнес обект изглежда много по-атрактивно, след поставяне на парапетите. Към момента това е най-достъпният и лесен вариант да се промени напълно облика на реновирани стари сгради или ново строителство, чиято архитектура е твърде семпла и скучна.

Цената на майсторски направените от нас неръждаеми парапети няма как да бъде ниска, ако я разглеждаме като чисто финансова стойност. Изключително дългият експлоатационен живот на тези ограждения обаче, ги превръща в супер рентабилно капиталовложение. Цената на такова изделие обикновено зависи от големината на конструкцията и сложността на орнаментите.

Приложение

Благодарение на високата си устойчивост и разнообразие от стилове, декоративните парапети неръждавейка са подходящи за частни дворове, жилищни сгради, търговски и обществени обекти за декориране на входни групи и ограждане на стълби - външни и вътрешни. Те изглеждат уместно както в извънградски имоти, така и в типичната градска среда.

Използването на парапети от неръждаема стомана за търговски и обществени обекти е най-оправдано, тъй като те най-органично съчетават атрактивен външен вид, здравина, дълговечност и достъпна цена. С други думи, ще бъдат поставени и забравени за години напред. Минимална поддръжка и никакви разходи за ремонт.

Грижа за металните конструкции – какво трябва да знаете?

Металните външни парапети за стълби - заварени и ковани - са много здрави и издръжливи. Инсталирайки такъв продукт, можете да решите проблемите с функционалността и естетиката в продължение на много години. Конструкциите от метал не са податливи на съхнене (както дървото), корозия и деформация, а микроорганизмите и бактериите не се размножават върху металната повърхност.

Обработен с качествено защитно покритие, вашият парапет от неръждавейка не се нуждае от специална поддръжка. Забърсване на прах и понякога мокро почистване са напълно достатъчни. Нискокачественият метал е обаче податлив на корозия. При липса на защитно покритие, той започва да ръждясва в условия на висока влажност.

За щастие има няколко начина да се избавите от петната ръжда и един от тях е да се обърнете към нашата фирма за изработка и монтаж на парапет на стълби. При вече възникнали ситуации с нискокачествени продукти, можете да опитате да почистите ръждата от метала с домашни средства. Изплакнете петната с бял оцет и ги почистете със сода бикарбонат и вода. Можете да опитате също със специални химикали на базата на киселини (солна, ортофосфорна, сярна, силициева и други).

След като почистената повърхност изсъхне, е необходимо внимателно да обработите цялата конструкция от железни парапети за стълби с антикорозионно съединение. Това може да бъде грунд за метал, който е евтин, продава се във всички железарски магазини и съхне бързо. Върху грунда трябва да се нанесе декоративно лаково покритие, което също има сходни свойства. И парапетът ви ще изглежда като нов.

Фабрично боядисаните железни парапети са с малко по-високи цени, но грижите за тях са минимални. Металните изделия, които не са изложени на топлина от директни източници на огън, трябва периодично да се избърсват с влажна мека кърпа. Не използвайте повърхностно активни вещества на базата на основи и киселини, абразивни частици, соли, химикали и реактиви, съдържащи акрил, сяра и други агресивни съединения (строителни смеси, лепила, бои и лакове).

В случай че откриете дефект върху някой от дворните парапети от метал (драскотина, пукнатина, дупка), повредената зона трябва своевременно да се обработи. Необходимо е да се почисти, изшкури, обезмасли, грундира и боядиса. Боята трябва да е максимално близка до оригиналната не само като цвят, но и като финиш – мат или гланц.

Металните парапети за стъпала от неръждаема стомана са най-малко взискателни относно поддръжката. Нещо повече: възможно е да причините значителна повреда на повърхността и да предизвикате корозия, ако оксидният филм е нарушен, а върху изделието се въздейства с халогени - флуор, хлор, бром и йод - повърхностно активни вещества от типа белината и нейни аналози.

Други причини за повреждане на стоманените парапети за балкони, закупени на високи цени е продължителното въздействие на солената морска вода. В морските райони металните конструкции се нуждаят от допълнителна защита. Неръждаемата стомана и продуктите от нея се повреждат също, когато материалът е бил изложен на повърхностноактивни вещества или течности с абразиви.

Не правете компромис с качеството на парапетите – свържете се с нас!

Поръчвайки парапет от неръждаема стомана, водени единствено от ниските цени на изделията, много скоро ще се обвинявате за своето решение. Необходимо е да ви споделим, че повреда на красивите стоманени изделия може да възникне, ако по време на производствения процес е бил нарушен температурният режим на заваряване. Това се среща при нискокачествените изпълнения.

При нас подобни пропуски и грешки са напълно изключени. Всеки етап от производството на парапети за външно стълбище протича при изключително стриктен контрол на качеството. Следват се установени процедури, без да се прави никакъв компромис с технологията на производство.

От нас ще получите не само превъзходно ограждение, но и изгодна оферта за професионален монтаж на метален парапет. Единствено пълният цикъл услуги ви дава максимална увереност, че сте вложили парите и надеждите си много разумно. Свържете се с нас още сега!